<BGSOUND src="http://bahasa.pdkjateng.go.id/msctbgjw/backsoundjawalow.mp3">
YJ Dailynews - шаблон joomla Книги

Ganjar Saat Bermain Ketoprak di Pesta Rakyat Jawa Tengah.

Q & A - Jawara Tanah Jawa

Cerita tentang Budaya Jawa A Day With Ganjar Pranowo

Pelantikan Gubernur & Wakil Gubernur Terpilih oleh Presiden Republik Indonesia

PERINGATI HARI LAHIR PANCASILA, PEMPROV JATENG GELAR WAYANGAN SEMALAM SUNTUK

UU No 5 Tahun 2017

Kesenian Tradisional khas Jawa Tengah

Wayang Kulit Jumat Kliwon ing TBJT Surakarta Mbabar Lakon “Jumenengan Pringgodani”

Berita Terbaru

09
September
Panyeratan Aksara Jawa Pinangka Pangamping Basa Indonesia Wonten Ing Nama/Idhentitas Gedhung Sarta Margi Wonten Ing Tlatah Jawa Tengah

SEMARANG, AKSARA JAWA- Landhesan anggen kita ngleksanakaken pangayoman, panguri-uri, dalah budi daya ngrembakaken basa, susastra saha aksara Jawa ing ...

Read more
08
September
Selamatkan Aksara Jawa yang Terancam Punah

  AKSARA JAWA – Judul Artikel ini sebetulnya saya ambil dari tulisan Saudara Bening seorang  blogging sekaligus penulis artikel yang telah dimuat di ...

Read more
05
September
Nggeblag Merga Foto

Cerkak Banyumasan- Ujarku sing jenenge wong lanang kemlithak ora kaya Miswan. Inyong ngarani, wong sing kaya dheweke langka tunggale! Ora kemlithak ke...

Read more
05
September
Mas Yoyok Mantau Latihan Bengkel Seni Tari Siswa SMAN 1 Sokaraja Banyumas

Bengkel Seni- Dina Rebo sore mau watara jam 15.00, SMAN 1 Sokaraja, Banyumas karawuhan tamu istimewa sekang Semarang. Tamu istimewa mau yakuwe Mas Yoy...

Read more
04
September
Ndhase Nggo Ko, Dhadhane Nggo Bapane

CERKAK BANYUMASAN - Rumangsaku, sing jenenge wong urip rekasa, ora kaya dhong jaman inyong esih cilik. Sing jenenge wong mangan, urung mesti sega. Kal...

Read more
28
August
Ketoprak Bocah SDN 03 Sarirejo Pati Pentas Ing Jateng Fair 2018 PRPP Semarang Kanthi Irah-Irahan “Keris Rambut Pinutung Serial Babat Pati”

Pentas Budaya Jateng Fair 2018, PRPP Semarang– Ana serombongan bocah sak umuran SD pada mudun bus kanthi cahya kang sumingrah gegojegan karo kancane i...

Read more
28
August
Gubernur Jateng Ganjarpranowo : “Motif-Motif Bathik Karya Siswa SMAN 1 Sokaraja Supaya Dipatenaken”

Batik - Sapa bae, wong ngendi bae, ngakoni lamona bathik kuwe minangka salah sijining karya budaya adiluhung bangsa Indonesia sing wis kawentar kawit ...

Read more
28
August
Mahasiswa Belgia Ngunjungi SMAN 1 Sokaraja Banyumas

Sokaraja, Banyumas- Mahasiswa Belgia cacah 9, nalika tanggal 19 Juli 2018 kepungkur ngunjungi SMAN 1 Sokaraja, Banyumas. Mahasiswa-mahasiswa mau jenen...

Read more
28
August
Reka-Reka Ketempelan Setan

Bahasa Ngapak Banyumasan - Jumadi, bocah lanang anake tanggaku, tek arani klebu bocah sing ora duwe melas maring wong tua. Senajan esih cilik, nembe k...

Read more
20
August
Parade Seni Jawa Tengah Minangka Penutup Gelaran Pesta Rakyat HUT Jateng Kaping-68

PEMALANG - Parade Seni Budaya dadi acara puncak Pesta Rakyat dina tanggap warsa menyang-68 Provinsi Jateng sing dianakne neng Alun Alun Pemalang, Seni...

Read more
20
August
“Karnaval Budaya” Dadi Salah Sawijining Icon Puncak Pengetan HUT RI Kaping-73

Karnaval Budaya – Wis kawentar ing jagad menawa Jawa Tengah iku minangka gudange kabudayan. Udakara ana 3 perangan kabudayan kang ngrembaka ing Jawa T...

Read more
20
August
“Bleger Wengker” SMK Muhamadiyah I Blora Juara 1 Karnaval Pesona Gemerlap Jiwa Nusantara Kabupaten Blora Kategori SMA/SMK

Blora - Grup Kesenian SMK Muhammadiyah  I Blora “Bleger Wengker” Juara 1 Karnaval Pesona Gemerlap Jiwa Nusantara Kabupaten Blora Kategori SMA/SMK. Lum...

Read more
More
Berita Terbaru

Berita Pilihan

“Malem minggu Kutha Sala pancen rame, abang biru speda motor sak wernane, pating sliwer kaya padha rebut banter, nora bener tanpa tandh...

Read more

Batik - Sapa bae, wong ngendi bae, ngakoni lamona bathik kuwe minangka salah sijining karya budaya adiluhung bangsa Indonesia sing wis ...

Read more

Bahasa Ngapak Banyumasan - Jumadi, bocah lanang anake tanggaku, tek arani klebu bocah sing ora duwe melas maring wong tua. Senajan esih...

Read more

BASA JAWA, Salah sawijining basa lokal paling akeh digunakké yaiku basa Jawa. Malah perusahaan internet sing kasuwor kaya Google lan Fa...

Read more

MAGELANG- BPSB2D, komunitas TAKSAKA ( Pecinta Aksara Jawa Kuna ) gawe kegiatan neng candi plaosan, kegiatane yaiku ngajak pecinta aksar...

Read more

Kamus Dwibahasa: Indonesia-Jawa tahun 2008 merupakan kamus edisi pertama yang disusun oleh tim penyusun kamus Balai Bahasa Provinsi Jaw...

Read more

Visi

"Menjadi Laboratorium Pengembangan Seni Budaya dan Bahasa Daerah di Jawa Tengah"

Misi

  1. Meningkatkan aksesbilitas pengembangan seni budaya dan bahasa daerah;
  2. Meningkatkan kualitas pengembangan seni budaya dan bahasa daerah;
  3. Meningkatkan mutu pengelolaan pengembangan seni budaya dan bahasa daerah.

Live Twitter